Dwerg Pinscher

Da Pinschi - Duitse Pinschers
Dwerg Pinschers en Duitse PinscherDwerg Pinschers en Duitse PinscherDwerg Pinscher

Van alle Pinschers is de Dwerg Pinscher de kleinste variant. Maar het lijkt wel hoe kleiner, hoe brutaler ze zijn. Deze hondjes denken dat ze de hele wereld aan kunnen en dat maakt ze misschien wel juist zo leuk.

Geslacht Gewicht Hoogte
Reu ca. 4 kg 25 – 30 cm
Teef ca. 4 kg 25 – 30 cm
Gemiddelde leeftijd 12 – 14 jaar

Uiterlijk

De Dwerg Pinscher of mini-pinscher is compact en heeft een zachte, kortharige vacht. Meestal rood van kleur, maar ook in zwartrood. Ogen zijn donker, bijna zwart en licht amandelvormig. Hij heeft opstaande driehoekige oren en de staart wordt hoog op de rug gedragen. De neus is zwart en hij heeft een schaargebit. De kleine voetjes lijken op katvoetjes. Ofschoon klein en compact is de dwerg pinscher een stoere hond met een goed ontwikkelde borst en gespierde dijen.

Temperament

De Dwerg Pinscher is intelligent, koppig, trots, moedig en erg energiek. Hij is alert en loyaal naar zijn baas. Hoewel ze snel leren en altijd nieuwsgierig, kan het nog moeilijk zijn ze te laten gehoorzamen. Ze kunnen fel reageren op andere honden, maar ze kunnen wel goed met kinderen en andere huisdieren opschieten, als ze van kleins af samen opgroeien. Daar ze graag blaffen kunnen ze goed als waakhond fungeren. Ze kauwen graag op speelgoed en kleine dingen,let dus op dat ze zich niet ergens in verslikken.

Verzorging

Door zijn kortharige vacht. heeft de dwerg pinscher weinig verzorging nodig, zo nu en dan borstelen is voldoende. Het is de ideale hond als je op een flat of apartement woont. In de winter moet hij warm gehouden worden, de dwerg pinscher heeft een hekel aan kou. Nagels en tanden moeten regelmatig verzorgd worden. Door zijn temperament zou hij met grotere honden kunnen vechten, begin dus op jonge leeftijd met socialisatie en training.