Ringtraining

Da Pinschi - Duitse Pinschers

In heel Europa worden er het hele jaar door rashondententoonstellingen georganiseerd. Voor het grootste deel zijn het fokkers van rashonden die aan deze shows deelnemen. Door hun hond te laten keuren door een keurmeester weet men dan of deze geschikt is om aan het fokprogramma deel te nemen. Maar natuurlijk gaat het om de eer om hun hond als beste gekozen te zien worden.

Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen behalen is het van groot belang dat u uw hond goed kunt showen. Er wordt gekeurd op de gang (het lopen), de bouw en het gebit. Dat betekent dat u met uw hond een rondje, een driehoekje of heen en weer moet lopen in de ring, het gebit moet tonen en hem op zijn mooist moet laten staan.

Om dit allemaal goed te kunnen kunt u op de kynologenclub een ringtraining volgen. Op de training oefent u het lopen, het tonen van het gebit, het staan en krijgt u van de trainer tips om goed voor de dag te komen op de tentoonstelling. De training vindt plaats in groepsverband, zodat de hond eraan kan wennen samen met soortgenoten in de ring te lopen. Het spreekt voor zich dat voor een goed resultaat de hond in ieder geval moet doen wat er van hem verlangd wordt, dus gehoorzaamt. En dat vereist de nodige training.