Op bezoek bij Nero vom Cronsbach

Da Pinschi - Duitse Pinschers
januari 25th, 2010

Dit weekend waren wij in Duitsland op bezoek bij de aanstaande dekreu Nero vom Cronsbach. Bij Nero thuis hebben we de resultaten van de laatste 2 gezondheidsonderzoeken ontvangen. Net als Etana blijkt hij vrij van erfelijke oogaandoeningen en is hij geen drager van Von Willebrand Disease (vWD N/N).

Nero is 5 jaar oud, ongeveer 50 cm hoog, weegt zo’n 21 kilo en is voor een Duitse Pinscher een imposante verschijning. Ik probeer me nu al een voorstelling te maken van de pups van deze uit de kluiten gewassen kleerkast en onze frêle, elegante ballerina. Natuurlijk is het resultaat niet exact te voorspellen, maar deze combinatie zou ideaal zijn om er voor te zorgen dat de nakomelingen binnen de grenzen van de rasstandaard blijven.

Zittende pose, Nero vom Cronsbach

Nero vom Cronsbach en profil

Desondanks was het eerste wat mij op viel dat hij zeer sociaal was naar ons. Ik heb geen blaf gehoord, wel een hoop gepiep uit frustatie in afwachting van het moment suprême — de dekking die waarschijnlijk over 1 à 2 weken plaats zal vinden. Qua karakter zit het wel goed. Nero is een hele vrolijke jongensachtige reu.

Net als bij ons eerste bezoek in Februari 2009 was hij alleen geïnteresseerd in ons teefje Etana. En ook deze keer maakten ze het mij ontzettend moeilijk een degelijke foto van de twee te schieten. Die twee bleven maar rondjes in de tuin rennen. Om in ieder geval met mooie foto’s van Nero thuis te komen, hebben we toen maar besloten om Nero in zijn eentje in de tuin te zetten.

Gespierde en stevig gebouwde Duitse Pinscher

Nero vom Cronsbach in staande pose

Veel goede foto’s van Nero en Etana samen heb ik dus niet kunnen maken. Deze kan ik jullie echter niet onthouden: Etana die Nero op zijn rug krijgt. Ook al speelt hij het spelletje mee, het ziet er toch grappig uit.

Etana playing hard to get

Ik zal later kijken of er nog andere bruikbare foto’s van het koppel tussen zitten.