Een reserve CACIB voor Etana op de Limburgia Show

Da Pinschi - Duitse Pinschers
juli 6th, 2009

Op de Limburgia hondenshow heeft Etana een reserve CAC/CACIB gekregen. Deze outdoor show vond afgelopen zaterdag plaats in Echt. Het was nogal heet in het zuiden van het land, zo erg dat rond lunchtijd de organisatie bij uitzondering de deelnemers toestond de show voortijdig te verlaten.

Ondanks de hitte was Etana vrij actief en vrolijk. In de Open Klasse behaalde zij de kwalificatie “1 Uitmuntend”. Daarna streden de beste Duitse Pinscher teven voor een plekje in de finale. Daarbij moest Etana helaas haar meerdere erkennen in een teef uit de Kampioensklasse en haalde zij de 2e plaats, goed voor de eerder genoemde reserve CAC/CACIB. Na afloop ontvingen wij complimenten van andere deelnemers voor de mooie presentatie, een sportief gebaar, waarvoor dank.

CAC is een afkorting voor Certificat d’Aptitude au Championnat. In het Nederlands valt dat niet mooi te vertalen, maar het komt neer op een punt voor het kampioenschap. Om nationaal kampioen te worden heb je 4 van die punten nodig. Een reserve CAC telt als een kwart puntje.

Etana poseert, terug in Delft

Duitse Pinscher Etana wordt gekeurd

1 Uitmunted in de Open Klasse voor Duitse Pinscher Etana