Aftellen

Da Pinschi - Duitse Pinschers
mei 13th, 2010

Het aftellen tot de bevalling is begonnen. Ons Duitse Pinscher teefje Etana zit alweer op de 60ste dag van de dracht. De gemiddelde draagtijd bij honden is 63 dagen. Bij Duitse Pinschers schijnt het 61 dagen te zijn. We zitten nu ontzettend dicht bij het moment suprême! Hou deze site dus in de gaten.

De afgelopen dagen hebben we Etana’s lichaamstemperatuur gecontroleerd. Woensdagochtend zagen we 36,9 graden Celcius op de thermometer. Normaal gesproken ligt de temperatuur bij de hond tussen 38,0 en 39,0 graden. Een daling van ongeveer 1 graden, gevolgd door een stijging tot iets boven het normale niveau, hangt samen met een naderende bevalling. Het was voor ons een spannende dag die met een sisser afliep, zeker toen Etana ’s nachts opeens een plasje moest doen. Ook op de volgende dag, Hemelvaart, bleven de pups nog lekker in de buik. Nu we de gemiddelde draagtijd naderen, is het een kwestie van aftellen.

Onderstaande foto’s heb ik op 10 en 11 mei gemaakt in het Midden-Delfland gebied, bij het ontbrekende stuk van de A4 tussen Schiedam en Delft waar omwonenden al 40 jaar lang voor behoud van het natuurgebied pleiten. De mensen van A4 met Vaart kunnen daar meer over vertellen.

Het evenement in Schiedam op Hemelvaart trok honderden bezoekers, die door middel van blauwe ballonnen en bloemen het water van het alternatieve plan voor de A4 uitbeeldden.